Hanne Deneire
Visionary Symphonist 
of MUSIC & PEOPLE
Hanne studeerde compositie, piano en basklarinet aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en de Guildhall School of Music in Londen. When she was only 19 years old she was a laureate, with her first orchestra work Mitä, of the Aquarius composition competition. Mitä was created by the Beethoven Academie conducted by Jan Caeyers and her professional career started.

 Hanne componeerde in opdracht van Flagey, HERMESensemble, I Solisti del Vento, Oxalys, Quince Quartet, het Philharmonisch Jeugd Orkest Vlaanderen, Vlaams Radio Koor en anderen. Haar muziek wordt uitgevoerd van België over de VS tot in Japan. 

Haar cd “Hommage van Hanne Deneire” In Flanders' Fields, Phaedra uitgave, ontving een Gouden Label en 
Sabam reikte haar een Gouden Klaproos voor “klassieke muziek/ kamermuziek” in 2011.
Hanne componeerde NEST voor theater De Spiegel.
Een kindervoorstelling (0-3jr) die ondertussen de hele wereld afreisde.
Bout'chou: muziek van HD & Bach uitgevoerd door Eliot Lawson & Hanne Deneire 
in opdracht van de Philharmonie de Luxembourg. 

Hanne heeft nog een andere passie: “Met muziek mensen helpen zich optimaal te ontwikkelen”. 
In 2003 kreeg ze de prijs van 'sociaal geëngageerd kunstenaar" van de Koning Boudewijn Stichting voor haar werk met hoogbegaafde kinderen. Na een intens studiejaar psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel startte ze als muziektherapeut voor enkele jaren.

Van 2007-2012 was Hanne gastprofessor/ onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Vanuit haar denken als componist en met de grootste liefde voor de muziekeducatie richtte zij House of Music op, ondertussen in drie Vlaamse steden, Antwerpen, Leuven en Lier, onder het motto “A Life with Music”. Baby's, kinderen, volwassenen en senioren, zijn welkom om volgens de gecertificeerde ManiMelo muziekmethode van Hanne, muziek te komen leren.

Hanne componeerde de filmmuziek La Belgique Martyre, 
uitgevoerd door het HERMESensemble
Met KATSU bouwt Hanne de brug tussen Japan en Europa.

In 2012 schreef Hanne “De Stem van ons Geheugen”, en is het nieuwe woord "Contactkoor" ondertussen opgenomen in de Vandaele. Dit project is samen met de partners en de nationale mediacampagne Music for Life, een nationale droom geworden. Sinds haar boek „Een andere Dementie in Muziek" is uitgeven (Ned & Eng), werkt Hanne overal in Europa als internationaal expert in Muziek & Dementie. 
Haar laatste rapport "Spreken met Fantasie"wil de hele zorgsector muzikaliseren.

Hanne ontwikkelde het leukste online muziek programmaKinderen zijn Componist voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Ontdek de magie van de muziek met leuke spelletjes en componeer je eigen muziek. 
Hanne speelt concerten voor mensen met zware dementie en hun familie.
Hanne componeerde muziek zonder grenzen voor 2 koren.
Mag ik jou inspireren?
Handen uit de mouwen en doen. Ze maakt muziek met lef en intuïtie.
En dan komt daar nog de paradox bij die haar zo uniek maakt: 
haar keuzes en composities zijn ook bijzonder intelligent.

Dimitri Leue, schrijver & acteur
Werken met Hanne is steeds een bron 
van inspiratie en geeft een bom zuurstof.

Koen Kessels, dirigent
Ik heb het voorrecht om Hanne zowel professioneel als persoonlijk goed te kennen. Zij is een uitstekend componist en bijzonder artiest. Ze heeft niet alleen grote ideeën maar ook het doorzettingsvermogen en de energie om alles uit te werken tot in het detail. Dat is iets zeldzaam dezer dagen. 

Eliot Lawson, violin player
Ik heb zelden iemand ontmoet die muzikaal toptalent zo goed en enthousiast combineert met maatschappelijk engagement voor de meest kwetsbare in onze samenleving: dementerenden, jonge kinderen, … Hanne bewijst dat muziek hét bindmiddel is tussen mensen.

Meyrem Almaci, Politician
Hanne Deneire bruist van energie en tracht met haar aanstekelijk enthousiasme mensen met dementie met muziek te betoveren. En ze slaagt daar wonderwel in. De connectie die vaak verloren gewaand wordt door de nabije omgeving, brengt ze terug. Ze vibreert op die manier mee met de mens met dementie. Met Een andere dementie in muziek dat ze te boek stelde, betrad ze onder meer met luistersessies in woonzorgcentra een domein dat blijft uitdagen. Telkens doet ze dit met respect voor de persoon met dementie en zijn omgeving. 

Jurn Verschraegen, directeur Expertise centrum dementie Vlaanderen
Hanne Deneire verricht grensverleggend werk voor personen met dementie. Ik heb Hanne prachtige prestaties zien neerzetten door emoties op te wekken bij personen met dementie en apathie. Haar werk draagt aanzienlijk bij tot de vermenselijking van (personen met) dementie.’

Prof. Dr. Sebastiaan Engelborghs

Hoogleraar neurowetenschappen-neurochemie, Universiteit Antwerpen
Directeur Referentiecentrum voor Biologische Markers van Dementie (BIODEM), Universiteit Antwerpen, Neuroloog en coördinator Geheugenkliniek, ZNA Hoge Beuken / Middelheim, Antwerpen
Copyright 2017, All Rights Reserved